27. Japonya Günleri Çanakkale kültür & sanat etkinlikleri

“Çayname-Chawan” Çalıştayı ve Seminerleri 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde Terzioğlu Kampusü Güzel Sanatlar Fakültesi Binasında yapıldı.

Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında 27. Japonya Günleri'nin Çanakkale kültür & sanat çalışmaları düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezimiz ile Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı işbirliğinde gerçekleştiren Japon Çay Seremonisi, “Çayname-Chawan” Çalıştayı ve Seminerleri 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde Terzioğlu Kampusü Güzel Sanatlar Fakültesi Binasında gerçekleştirildi.

Programın sabah seansında, Prof. Ayşe GÜLER tarafından “Çayname; Japon ve Türk Kültüründe Çay”  ve  Arş.Gör. Canalp SİPAHİ tarafından “Tasarımda Wabi Sabi Yaklaşımı ve Japon Çay Kapları” konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Öğleden sonra Güzel Sanatlar Fakültesi Binası orta bahçesinde uygulamalı “Tasarım Çalıştayı” gerçekleştirildi. Etkinlik sürecinde katılımcılar çömlekçi çarkında kendi çay kapları (chawan) larının üretim süreçlerini deneyimlediler.

Üretilen chawanların pişirim ve sırlanma süreçleri Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Seramik Atölyesinde gerçekleştirildi.