27. Japonya Günleri Çanakkale Kültür ve Sanat Etkinlikleri

Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. Yıldönümü kapsamında 27. Japonya Günleri Çanakkale kültür & sanat etkinlikleri yapılacaktır.

Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında 27. Japonya Günleri'nin Çanakkale kültür & sanat çalışmaları kolunu oluşturacak Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı işbirliğinde gerçekleştireceği faaliyetlerin ilk ayağı 27 Mart-18 Nisan 2024 tarihleri arasında başlayacaktır.

27-28 Mart “Tamga-Mühür Tasarımı” Çalıştayı ve Seminerleri ve Japon Çay Seremonisi, 3-4 Nisan 2024 “Çayname-Chawan” Çalıştayı ve Seminerleri, 18 Nisan 2024 “Geleneksel Çanakkale Desenleri” Hediyelik Fular Tasarımı Atölyesi gerçekleştirilecek etkinliklerin ilk kısmını oluşturmaktadır.

3-4 Nisan 2024 tarihlerinde yapılacak “Çayname-Chawan” Çalıştayında Araştırma Mekezimiz ÇASEM etkinlikleri yer alacaktır.