Çocuk Eğitimleri Araştırma Merkezi Bahar Şenliği

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğünde 12 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 13:00'de Çanakkale merkez, Ticaret Borsası İlkokulu öğrencilerine yönelik olarak "Bahar Şenliği Programı" düzenlenmiştir.

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Merkezi, Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı, Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı ve Japonca Eğitimi Anabilim Dalı işbirliği ile gerçekleşen etkinlik kapsamında Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencileri ile Ticaret Borsası İlkokulu öğrencileri bir araya geldi. Geleneksel seramik sanatı çalışmaları, eğlenceli fen deneyleri, mikroskopla inceleme etkinlikleri ve Japon kültürüne ilişkin origami ve kaligrafi çalışmaları yapan öğrenciler, ilk defa deneyimleme fırsatı buldukları bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile dolu eğlenceli bir gün geçirdiler.

Etkinlik çerçevesinde, minik yürekleri öğrenme heyecanıyla çarpan, meraklı gözlerle sorularına yanıt arayan öğrencilere, bilgiyi uzmanından alma imkânı sağlanmıştır. Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yeşim ZÜMRÜT, Öğr. Gör. Arzu DOĞAN, Öğr. Gör. Necati IŞIK, Öğr. Gör. Necmi TEKİN ve Seramik Tekn. Murat BİÇER den oluşan merkezimiz ekibi ile geleneksel çömlekçi çarkında seramik yapmayı deneyimleyen çocukların heyecanı görülmeye değerdi.