Geleneksel Çanakkale Seramikleri Çalıştayı

TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Yolu Festivali ÇANAKKALE kapsamında 31 Ağustos – 8 Eylül 2024 tarihlerinde “Şehirde Festival Var” sloganı ile çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

Geleneksel Sanatlar Derneği koordinatörlüğünde, Çanakkale Belediyesi Çanakkale Seramik Müzesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ÇASEM işbirliği ile  3-4 Eylül 2024 tarihlerinde Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin tarihsel ve güncel ürün nitelikleri ile üretim teknolojilerini, geleneksel sürdürülebilirlik koşullarını disiplin içi ve disiplinler arası araştırmalar ve uygulamalı gösterileri yoluyla ele almak, tanıtmak ve örneklemek amacıyla “Geleneksel Çanakkale Seramikleri Çalıştayı” düzenlenecektir.

Akademik araştırmaların sunumları ile görüş ve önerilerin ele alınacağı iki panel ve Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin geleneksel yapım ve çağdaş yorumlarının uygulamalı gösterilerinden oluşan program, Çanakkale Seramik Müzesinde icra edilecek.