“KALBİMDEN TOPRAĞA, TOPRAKTAN ELİME” M.Kemal İÖO 1. Seramik Çalıştayı

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal İÖO 2/D öğrencileri ile Seramik Çalıştayı gerçekleştirildi.

“KALBİMDEN TOPRAĞA, TOPRAKTAN ELİME”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezimiz ve  Çanakkale Merkez Mustafa Kemal İlköğretim Okulu işbirliği ile 20 Nisan 2024 tarihinde 34 öğrencinin katıldığı  “KALBİMDEN TOPRAĞA, TOPRAKTAN ELİME” 2/D sınıf 1. Seramik Çalıştayı gerçekleştirildi.

Gün boyu süren çalıştay etkinliklerinde öğrencilerin hayal güçlerini ortaya çıkartmak için okunan hikaye ve hikayenin canlandırılması yapıldı. Heykel ve Heykel tıraş drama etkinliğinin ardından serbest şekillendirme yöntemi ile kırmızı çömlekçi kilinden heykel çalışması yaptılar.

Öğle yemeğinin ardından çömlekçi çarkında kendi kupa bardaklarını yaptılar. Daha sonra çamur plakalar üzerinde iz tekniği ile çalışan öğrenciler son olarak sır altı ve sır üstü boyama tekniği ile çalışmalarını tamamladılar.

Çalıştay sürecinde öğrencilerin üretmiş olduğu seramik çalışmalar, ÇASEM Seramik Atölyesinde pişirimi ve sırlanması yapılarak ileri bir tarihte sergilenecek.

Bu projede üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Lisans ve Y.Lisans öğrencileri, Öğretim elemanları ile Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğretmenleri gönüllü olarak görev aldılar.

PROJE PERSONELİ:

Güzel Sanatlar Fakültesi

• Prof. Yeşim ZÜMRÜT          Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı /ÇASEM Müdürü
  • Prof. Ayşe GÜLER              GSF. Seramik ve Cam Böl. Öğretim Üyesi
  • Prof. Didem ÇATAL             GSF. Grafik ve Tasarımı Bölüm Başkanı
  • Arş.Gör. Canalp SİPAHİ     GSF. Seramik ve Cam Böl.Öğretim Elemanı
  • Arş.Gör. Ülkü SÖNMEZ      GSF. Grafik ve Tasarımı Böl. Öğretim Elemanı
  • Tuğçe Dilber                       GSF. Seramik ve Cam Böl. Y.Lisans Öğrencisi
  • Leyla Güler                         GSF. Seramik ve Cam Böl. Y.Lisans Öğrencisi
  • Hilal Başak                         GSF. Seramik ve Cam Böl. Y.Lisans Öğrencisi
  • H. İbrahim Çakmak            GSF. Seramik ve Cam Böl. Y.Lisans Öğrencisi
  • Elif Miray Çoşkun               GSF. Seramik ve Cam Böl. Y.Lisans Öğrencisi