Tip1 Diyabetli çocuklar seramik atölyesi etkinlikleri başladı

Tip1 Diyabetli Çocuklar Seramik Atölyesi Etkinlikleri coşkulu bir şekilde başladı

Tip1 Diyabetli Çocuklar Seramik Etkinlikleri 11 Eylül 2021 Cumartesi günü coşkulu bir şekilde başladı. Farklı yaş gruplarına mensup yaklaşık 55 çocuğun katıldığı  seramik atölyesi çalışmaları 3 hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri devam edecek.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde tedavi gören Tip1 Diyabetli Çocukların sosyalleşmesi ve kültürel mirasımız Geleneksel Çanakkale Seramikleri ile tanışması, Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin tarihsel süreçteki önemi, üretim yöntemleri, form ve dekor zenginliği konularında bilgi sahibi olması ve bu konuda geleneksel mirastan çıkışlı özgün yüzey kaplama seramikleri üretmesi amaçlanmaktadır.

İlk gün katılımcı çocuklar ile Oryantasyon eğitimi kapsamında, çalışmaların yapılacağı Çanakkale Seramik Müzesi bahçesinde etkinlik takvimi hakkıında proje koordinatörü Doç.Dr. Yeşim Zümrüt tarafından bilgilendirme yapıldı. Geleneksel Çnakkale Seramikleri hakkında yapılan sunumun ardından katılımcı çocuklar pandemi önllemlerine uygun olarak gruplar halinde müze içerisinde tanıtım yapılarak oryantasyon eğitimi tamamlandı.

Katılımcıların kaynaştırma eğitiminde drama etkinliği olarak heykel ve heykel traş oyunu oynandı. Daha sonra çömlekçi çarkında ilk deneyimlerini yaşayan çocuklar serbest şekillendirme tekniği ile ilk seramik ürünlerini şekillendirmeiş oldular. Etkinliklikler süresince oldukça neşeli görünen çocukların heyecanları görülmeye değerdi.