TÖMER ÖĞRENCİLERİNİN SERAMİK VE EBRU ETKİNLİĞİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğrenimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde öğrenin gören yabancı uyruklu öğrenciler, Türk Kültürünü yakından tanımaları amacıyula ÇASEM Seramik Atölyesini ziyaret ettiler.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma merkezi TÖMER’in misyon ve vizyonuna uygun olarak; “Türk dilini sadece dil eğitimi olarak düşünmemek, aynı zamanda dille birlikte kültürümüzü de öğrencilere aktarmak ve bu amaçla sınıf dışı faaliyetler düzenlemek” ilkesinden hareket ederek, yabancı uyruklu öğrencilerin sınıf dışı etkinlikleri bu ilke kapsamında düzenlenmektedir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Seramik üretim Atölyesi ziyaret programı oluşturulmuş ve 20 Mart 2019 Çarşamba günü TÖMER bünyesinde Türkçe öğrenimi gören yabancı uyruklu öğrencilerin ve Öğretim Elemanlarının katılımı ile seramik ve ebru uygulama etkinliği düzenlenmiştir.

Yaklaşık 60 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen uygulamalı etkinliğe ÇASEM bünyesinde görev yapan Akademik ve İdari personelimiz refakat etmiştir. Geleneksel Çanakkale seramiklerinin üretiminde kullanılan çömlekçi çarkı uygulaması idari personel Murat BİÇER tarafından sözlü bilgilendirme yapılmış ve uygulamalı olarak da gösterilmiştir. Seramik üretiminin diğer bir yöntemi olan kalıpla şekillendirme, pişirim ve sırlama aşamaları yine ÇASEM Akademik personeli Öğr.Gör. Necati IŞIK tarafından bilgilendirme ve uygulama aşamaları gösterilerek tanıtımı yapılmıştır. Seramik ürünlerin montaj ile süsleme aşamaları hakkında ÇASEM Akademik personeli Öğr.Gör. Arzu DOĞAN tarafından bilgilendirme yapılarak uygulama aşamaları da gösterilmiştir. Son olarak da Öğr.Gör. Necmi TEKİN tarafından Ebru sanatı hakkında bilgi verilerek gönüllü öğrenciler tarafından birlikte uygulamalar yapılmıştır.

TÖMER bünyesinde Türkçe öğrenimi gören yabancı uyruklu öğrencilerin etkinlikler sonunda ÇASEM Seramik Atölyesi ziyaretinden memnun olarak ayrıldıkları gözlenmiştir. Türk Kültürü ve sanatını yakından görmek ve uygulama fırsatı bulan öğrencilerin dağarcığında bir iz bırakabilmenin mutluluğu ve gururu ile emeği geçen herkese TEŞEKKÜRLER….