TÜBİTAK - Seramik Uygulama Atölyesi

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay GÜZEL’in proje koordinatörlüğünü yaptığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Geleneksel Çanakkale Seramik Üretiminin Değerlendirilmesi ve Turizm Açısından Geliştirilmesi" konulu proje çalışmaları devam ediyor.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay GÜZEL’in proje koordinatörlüğünü yaptığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Geleneksel Çanakkale Seramik Üretiminin  Değerlendirilmesi  ve  Turizm  Açısından  Geliştirilmesi" konulu proje çalışmaları devam ediyor.

Proje iş planı içerisinde bulunan “Çanakkale Seramik Atölyesi Deneyimi” başlıklı çalışma, 27 TEMMUZ 2023 Perşembe günü gerçekleştirildi. Projenin paydaşı olarak, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezimizin Seramik Atölyesinde bir günlük etkinlik olarak düzenlenen çalışmaya, Geleneksel Çanakkale seramiklerinin üretimi hakkında bilgi sahibi olmak ve bunu deneyimlemek isteyen toplam 20 yetişkin katılmıştır.

Katılımcılar, geleneksel Çanakkale seramik ürünlerinin montaj aşamalarını bizzat deneyimleyerek yaşamış oldular. Etkinlik sonucunda ortaya çıkan seramik ürünler daha sonra sergilenecektir.

Proje koordinatörü Prof.Dr. Tülay GÜZEL ve proje ekibinin katıldığı etkinlikte ÇASEM personeli Öğr.Gör. Necati IŞIK, Öğr.Gör. Arzu DOĞAN, Öğr.Gör. Necmi TEKİN ve Seramik Tekn. Murat BİÇER görev aldılar.