2023 Aşık Veysel Anma Yılı - Çalıştay etkinliği

Aşık Veysel 2022 yılında "Vefa" kategorisinde Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca sanatçıyı yurt genelinde ve yurt dışında anmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2023 yılının "Aşık Veysel Yılı" olmasına karar verilmiştir.

Aşık Veysel 2023 yılı anma programı kapsamında TÖMER öğrencileri ile ÇASEM Seramik Atölyesinde "Toprağın Dili Seramik ve Ebru" Çalıştayı yapılacak. GSF, TÖMER, ÇASEM ve ESAM paydaşları ile yürütülen çalıştay sürecinde Aşık Veysel’i konu alan bir seramik pano yapımı gerçekleştirilecek. Ebru atölyesinde yapılacak çalışmalarda yine Aşık Veysel temalı olacak.