AnadoluyuzBİZ - ÇANAKKALE

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel mirasları tanımaları ve gönüllülük bilincini özendirici faaliyetler katılmaları amacıyla faaliyete geçirilen “Anadoluyuz BİZ” projesi kapsamında gençler ÇANAKKALE’ye geldi.

19 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen AnadolyuZBİZ -  ÇANAKKALE programına 160 Kız öğrenci katılım sağladı. Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezinde yapılan etkinlik programında katılımcı gençlerle, Kültürel mirasımızın bir parçası olan Geleneksel Çanakkale Seramikleri hakkında bilgi sahibi olmalarının yanında üretim safhalarını bizzat deneyimlemeleri sağlandı.

Drama etkinliği ile seramiğin insan yaşamındaki önemi hakkında farkındalık kazanmaları sağlanan gençler daha sonra merkezimiz seramik üretim atölyesinde seramik üretim aşamalarını bizzat görerek, yaşayarak deneyim sahbi oldular.