Bahçeşehir Koleji Öğrencilerinin Seramik Atölyemizi ziyaretleri

Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Seramik Atölyemizde, Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü Ortaokulu “Dekor ve Seramik Kulübü” öğrencilerine misafir olarak ağırladık.

Öğrencilere, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezimiz hakkında bilgiler verildi. Seramik Atölyesinde ÇASEM personeli tarafından atölyemizde yapılan çalışmalar ve üretim aşamaları uygulamalı olarak gösterildi. Öğrenciler çömlekçi çarkında çömlek yapımını bizzat deneyimleyerek uygulama yapmaları sağlandı.

Tarihsel bir sürece sahip olan Geleneksel Çanakkale Seramikleri hakkında bilgilendirilen öğrenciler, geleneksel ve endüstriyel seramik üretim aşamalarını da görmüş oldular. Bir seramik ürünün üretilmesinde alçı kalıp ve döküm ile şekillendirme, montaj ve rötuş işlemleri, sırlama ve pişirim aşamalarını uygulamalı olarak gören öğrenciler, çömlekçi çarkında kendi seramik formlarını oluştururken keyifli anların oluştuğu deneyimler yaşadılar.