Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi

"Dilimiz Geleneğin Dili - Yunus Emre ve Türkçe Yılı, Seramik ve Ebru Çalıştayı Sergisi”

Türkçe ve Yabancı Diller Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), Çanakkale Seramikleri Araştırma Merkezi (ÇASEM) ve Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) iş birliğinde ÇASEM Atölyesinde gerçekleştirilen "Dilimiz Geleneğin Dili - Yunus Emre ve Türkçe Yılı, Seramik ve Ebru Çalıştayı Sergisi” düzenlendi.

Yunus Emre’nin ölümünün 700. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 25 – 26 KASIM 2021 tarihlerinde “Dilimiz ve Geleneğin Dili” Çalıştayı renkli görüntülere sahne olmuştu. Üniversitemiz TÖMER bünyesinde Türkçe Öğrenimi gören yabancı uyruklu 60 öğrenci katılımı ile gerçekleştirilen çalıştayda, öğrencilerin yapmış olduğu seramik ve ebru çalışmaları sergilendi.

11 MAYIS 2022 Çarşamba günü Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi Binası zemin katında düzenlenen bir tören ile sergi açılışı yapıldı. Açılışa katılan Rektör Yrd. Prof. Dr. Hüseyin ERKUL, Genel Sekreter Ayhan MONUS, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Evren KARAYAEL GÖKKAYA, TÖMER Müdürü Doç.Dr. Ümit EKER ve ÇASEM Müdürü Doç.Dr. Yeşim ZÜMRÜT’ün yanı sıra Öğretim Elemanları ile öğrenciler katılmıştır.