Seramik Çocuk Atölyesi Çalışmaları Devam Ediyor

.

ÇOCUK SERAMİK ATÖLYESİ ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILIYOR.

“Gelenek ile Geleceğin ‘Çanakkale Seramikleri’ Buluşması” isimli projemiz sayesinde, Çanakkale de eğitim gören 10-14 yaş çocuk grubunun kültürel mirasımız Geleneksel Çanakkale Seramikleri ile tanışmışlardır. 35 katılımcı gençlerimize, Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin tarihsel süreçteki önemi, üretim yöntemleri, form ve dekor zenginliği konularında çevirim içi olarak toplam 4 haftalık eğitimler verilmiştir. Uygulamalı olarak yapılan eğitim sonucunda katılmcı öğrencilerimizin ürettikleri geleneksel mirastan çıkışlı özgün yüzey kaplama seramikleri Üniversitemiz Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezimiz Seramik Üretim Atölyesinde ÇASEM Öğretim Elemanları ve çalışanları tarafından kontrolleri yapılarak pişim sürecine hazırlanmaktadır.

Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasında köprü görevini üstlenen Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi ve ÇOMÜ-ÇASEM (Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi) işbirliği ile hayata geçirilen proje çalışmalarımız devam etmektedir. Proje katılımcı öğrencilerin üretmiş oldukları seramik ürünler yine Üniversitemiz Araştırma Hastanesi Çocuk Yatan Hasta Bölümünde sergilenmek üzere 23 Nisan 2021 Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında açılış yapılması planlanmıştır.