Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi

“Toprağın Dili” Seramik ve Ebru sergisi açılışı.

Aşık Veysel anma yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Toprağın Dili” Seramik ve Ebru sergimizin açılışı Rektörümüz Prof.Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU’ nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ÇASEM, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi TÖMER, El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi ESAM işbirliği ile Aşık Veysel anma yılı etkinlikleri kapsamında “Toprağın Dili” Seramik ve Ebru Çalıştayı gerçekleştirilmiştir.

Çalıştay sürecinde TÖMER bünyesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerimizin katılımıyla oluşturulan Seramik Yüzey Yerleştirmesi ve Ebru çalışmalarından oluşan eserler, Üniversitemiz Rektörlük binasında sergilenmektedir.

18 Mart 2024 yılı Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109 yılı etkinlikleri kapsamında Seramik Yüzey Yerleştirilmesi ve Ebru Sergimizin açılışı 21.03.2024 tarihinde Rektörümüz Prf.Dr. R.Cüneyt ERENOĞLU tarafından gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemiz Senato salonunda yapılan programda, Çalıştaya katılan TÖMER Yabancı uyruklu öğrenciler ile emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür belgeleri verildi.