TÜBİTAK 3005 Projesi Kapsamında ÇASEM Tanıtım filmi hazırlandı.

TÜBİTAK "Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Geleneksel Çanakkale Seramik Üretiminin Değerlendirilmesi ve Turizm Açısından Geliştirilmesi" Araştırma Projesi kapsamında ÇASEM tanıtım filmi hazırlandı.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim üyesiTülay GÜZEL Koordinatörlüğünde yürütülen TÜBİTAK "Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Geleneksel Çanakkale Seramik Üretiminin Değerlendirilmesi ve Turizm Açısından Geliştirilmesi"  Araştırma projesi kapsamında sürdürülen çalışmalar devam etmektedir.

Proje çalışmaları kapsamında, Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin üretimini gerçekleştiren ve bu alanda önemli bir misyonu üstlenen Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştrirme ve Uygulama Merkezimiz ÇASEM'in tanıtım filmi hazırlanmıştır.

16. yy dan günümüze yaklaşık 400 yıllık bir geçmişe sahip Kültürel mirasımız, Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin tanıtımı ve yaşatılması adına 24 yıllık bir geçmişe sahip olan Araştırma Merkezimiz, üstlendiği bu tarihsel misyona sahip çıkmaktadır.

ÇASEM tanıtım filmine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.