GELİBOLU BİLSEM Öğrencilerinin ÇASEM Ziyareti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Gelibolu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) işbirliği çerçevesinde öğrencilerimize bu kültürel mirasımızın tanıtılmasını amaçlayan çalıştay gerçekleştirildi.

Gelibolu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) bünyesinde eğitim gören 08-15 yaş gurubu öğrencilerimizin, 2023 yılı faaliyet programı kapsamında, kültürel değerlerimizin tanıtımı amacıyla 13 Nisan 2023 tarihinde, Üniversitemiz Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezimizi ziyaret etmişlerdir.

Kendine has özellikleriyle bir halk sanatı olma özelliği taşıyan ve bölgenin kültürel bir mirası olarak bu değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunulmuştur.

Gelibolu BİLSEM 10 öğrenci ve 3 öğretmenin katıldığı etkinlikte, Geleneksel Çanakkale Seramikleri ve Araştırma Merkezimiz hakkında bilgilendirme yapıldı. Heykel ve heykeltıraş drama etkinliği sonrasında öğrenciler çömlekçi çarkında çalışma deneyimini yaşadılar.Daha sonra seramik ürünlerin üzerine kendi tasarladıkları aplike çalışmaları ile geleneksel üretim sürecini deneyimlediler.