Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi

AnadoluyuzBİZ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel mirasları tanımaları ve gönüllülük bilincini özendirici faaliyetler katılmaları amacıyla faaliyete geçirilen “Anadoluyuz BİZ” projesi kapsamında gençler ÇANAKKALE’ye geldi.

Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan 320 öğrenci, gençlerin tarihi ve medeniyet mirasını tanımalarını sağlamak, yerli ve mili tarih bilincini geliştirmek, aynı zamanda gençler arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmek amacıyla düzenlenen “AnadoluyuzBİZ” programı kapsamında Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ÇASEM) gezisine katıldılar.

Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü iş birliği ile gerçekleştirilen etkinlik sürecinde, Çanakkale seramiklerinin tarhçesi ve önemi hakkında detaylı bilgi verilirken, seramiklerin nasıl şekillendirildiği konusunda uygulamalı olarak desteklenen bilgiler aktarıldı. Öğrenciler, çömlekçi çarkı gösterisini büyük bir heyecanla izlediler.